Во 1895 година, Гензо Шимаџу, основач на ГС, ја произведе првата јапонска батерија за складирање на оловни киселини. Сега, повеќе од еден век подоцна, GS Yuasa сè уште е еден од најголемите светски производители на батерии со оловно-киселински и литиум-јонски (Li-ion) батерии. Повеќе од 30 години, GS Yuasa e водечки снабдувач на OEM батерии во Европа и светот. Причината е едноставна: врвен квалитет, неспоредлива сигурност, долг век на траење и напредно инженерство со долгогодишно искуство во примена.

GS Yuasa Battery Europe Ltd се состои од пет продажни компании и една компанија за производство на батерии. Од нашите продажни и дистрибутивни центри во Свиндон, Милано, Лион, Мадрид и Дизелдорф и најсовремениот производствен капацитет во Ебв Вале, Велика Британија, ГС Јуаса ги снабдува европските пазари со огромна палета на висококвалитетни батерии и додатоци. Опсегот на производи на GS Yuasa Europe вклучува некои од најпознатите, доверливи и висококвалитетни производи од батерии за употреба во разновиден спектар на апликации за автомобили, мотоцикли, индустриски и standby. Како снабдувач #1 на батерии во Европа, продолжуваме да поставуваме нови стандарди во услугата, перформансите, сигурноста, изборот и достапноста во текот на целата година. Без оглед на барањата, ние имаме батерија што одговара на вашите потреби, испорачана директно од нашиот продажен и дистрибутивен центар.

ЗОШТА YUASA ?

 • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit adipiscing elit.

 • Maecenas placerat quam vitae risus vulputate consequat.

 • Morbi vitae massa malesuada, congue odio in, mollis mauris.

 • In id quam iaculis, pretium magna eget, tempor purus lorem.

 • Nulla mollis ex varius nunc sagittis aliquam.

 • Maecenas tincidunt eros sed facilisis gravida.

 • Morbi egestas erat quis magna ultricies, id condimentum justo rutrum.

 • Proin eget libero non odio luctus dignissim luctus dignissim.

 • In scelerisque nulla cursus erat ullamcorper, nec mattis dui molestie.

 • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit adipiscing elit.

 • Maecenas placerat quam vitae risus vulputate consequat.

 • Morbi vitae massa malesuada, congue odio in, mollis mauris.

 • In id quam iaculis, pretium magna eget, tempor purus lorem.

 • Nulla mollis ex varius nunc sagittis aliquam.

 • Maecenas tincidunt eros sed facilisis gravida.

 • Morbi egestas erat quis magna ultricies, id condimentum justo rutrum.

 • Proin eget libero non odio luctus dignissim luctus dignissim.

 • In scelerisque nulla cursus erat ullamcorper, nec mattis dui molestie.